image
Sursa foto: Jurnal.md

Domnica Manole cere Procuraturii să prezinte scuze publice; Ce informații defăimătoare a lansat instituția

Ex-judecătoarea Curții de Apel Chișinău, Domnica Manole, cere Procuraturii Generale să prezinte scuze publice și să dezmintă informațiile defăimătoare dintr-un comunicat de presă, prin care instituția a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că dosarul fostei magistrate a fost transmis în judecată.

Este vorba de cauza în care Domnica Manole este judecată pentru că a obligat Comisia Electorală Centrală să desfășoare referendumul pentru modificarea Constituției, inițiat de Platforma Demnitate și Adevăr.

Procuratura anunța, în comunicatul său, că expertiza stilistico-lingvistică ar fi demonstrat că textul hotărârii pronunțate de Domnica Manole ar fi avut același autor ca și actele întocmite de reclamant, adică reprezentantul Grupului de inițiativă pentru desfășurarea referendumului, Andrei Năstase.

Acest fapt ce nu corespunde adevărului, se spune în cererea depusă astăzi la PG de către avocata Viorica Grecu.

De asemenea, fosta judecătoare cere Procuraturii Generale să dezmintă informația că „ar fi fost sancționată disciplinar pentru pronunțarea mai multor hotărâri civile, alcătuite și chiar semnate de alte persoane”.

Potrivit legii, instituția este obligată se examineze cererea în termen de 5 zile și să efectueze rectificările în termen de 15 zile de la data examinării cererii Domnicăi Manole.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: