image
Sursa foto: EPA

Carnavalul de la Veneția a fost suspendat din cauza coronavirusului

Carnvalul de la Veneția a fost suspendat, cu două zile înainte să ajungă la festivitățile de închidere, după ce două cazuri de coronavirus au fost confirmate în oraș, relatează CNN.

Anunțul a fost făcut de guvernatorul regiunii, după ce cazurile de COVID-19 din Italia s-au răspândit rapid. Bilanțul a ajuns la 130 de persoane infectate, dintre care 26 în stare gravă.

Toate activitățile socile, precum și întâlniri publice, au fost anulate până la 1 martie, a anunțat Luca Zaia.

Asta înseamnă că și faimosul carnaval de la Veneția, ale cărui festivăți de închidere urmau să aibă loc pe 25 martie, a fost anulat.

„Facem apel la cooperarea cetățenilor. Nu este un moment ușor, dar cu informațiile pe care le avem acum, sperăm că putem să oprim răspândirea virusului”, a declarat guvernatorul regiunii Veneto, scrie libertatea.ro.

În plus, școlile, universitățile și muzeele au fost închise. Până acum, 25 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în regiunea Veneto. În plus, o persoană și-a pierdut viața în această regiune. Situația este îngrijorătoare și în regiunea vecină Lombardia, unde sunt cele mai multe cazuri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: