image
Sursa foto: Ian Onica/TNME

Spectacolul „Dosarele Siberiei” va fi prezentat mâine pe scena Teatrului Național din Budapesta

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău va juca „Dosarele Siberiei”, spectacol - document, realizat după memoriile Ecaterinei Chele, Margaretei Cemârtan-Spânu și Ion Moraru, în regia lui Petru Hadârcă, pe scena mare a Teatrului Național din Ungaria, la 8 decembrie 2021.

Evenimentul este prilejuit  de celebrarea celor 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova și a 100 de ani de la fondarea Teatrului Național din Chișinău (actualmente Teatrul Național „Mihai Eminescu”),  încununând seria manifestărilor ce au avut loc sub dublul patronaj – al președintelui Maia Sandu, și al președintelui României, Klaus Iohannis.

Acțiunea va avea loc în cadrul unui acord de colaborare între cele două teatre naționale și include prezentarea spectacolului „Dosarele Siberiei” la Budapesta și prezentarea, pe 06 martie 2022 la Chișinău, a spectacolului „Coafeza”, jucat de actorii Teatrului Național din Budapesta, întru celebrarea a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Ungaria și Republica Moldova.

Persoanele care au posibilitatea și doresc să procure un bilet la spectacol, sunt invitate să contacteze Ambasada la următoarea adresă electronică: [email protected]

Noutăţile partenerilor

comentarii: