image
Sursa foto: Getty Images

Real și Barcelona joacă la primul Super Mondial al Cluburilor: 10 cluburi europene alese deja pentru ediția inaugurală

FIFA a stabilit 10 dintre cele 12 echipe europene care vor vor participa la prima ediție a Super Cupei Mondiale a Cluburilor. Printre cele mai importante cluburi de pe Bătrânul Continent care vor lua parte la competiția care va fi inaugurată în 2021 se numără Barcelona și Real Madrid.

Barcelona, Real Madrid, Bayern, AC Milan, Liverpool, Ajax, Internazionale Milano, Manchester United, Juventus și Paris Saint-Germain sunt 10 dintre cele 12 participante din Europa pentru Super Cupa Mondială a Cluburilor. Cu excepția lui Juventus, toate cluburile din această listă au câștigat cel puțin 3 trofee ale Ligii Campionilor / Cupei Campionilor Europeni.

Pentru celelalte două locuri alocate Europei, FIFA va alege dintre Manchester City, Chelsea, Atletico Madrid, Porto, Benfica și Borussia Dortmund.

Participarea la această ediție inaugurală se face pe bază de invitație, iar oganizatorii au luat în calcul performanțele realizate de fiecare club, rezultatele istorice și bilanțul dintre numărul de trofee și cel de victorii.

Începând cu a doua ediție, lista celor 12 echipe din Europa de la Super Cupa Mondială a Cluburilor va fi formată din ultimele 4 câștigătoare ale Ligii Campionilor, ultimele 4 finaliste și cele mai bune 4 echipe europene în topul coeficienților (care nu se regăsesc între primele 8).

De unde vin cele 24 de echipe de la Super Cupa Mondială a Cluburilor

12 echipe din Europa (UEFA);

4,5 echipe din America de Sud (Conmebol) - o echipă din această zonă va juca un play-off cu o echipă din zona Oceania;

Două echipe din Africa (CAF);

Două echipe din Asia (AFC);

Două echipe din America de Nord (CONCACAF);

0,5 echipe din Oceania (OFC) - o echipă din această zonă va juca play-off-ul cu o echipă din America de Sud;

Un club din țara organizatoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: