Ca de fiecare dată, la ședință au venit mulți diplomați străini acreditați la Chișinău, care monitorizează procesul. La un moment dat, unul dintre angajații Curții Supreme de Justiție a venit să anunțe că ședința nu va avea loc. Domnica Manole și avocata sa afirmă că aceste amânări au fost previzibile. Fosta judecătoare mai spune că a fost anunțată de ieri de către persoane din sistem că va fi o amânare.

Am încercat să obținem o rea

cție cu privire la acuzațiile aduse la adresa CSM, însă nici președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, nici reprezentantul CSM la CSJ, Petru Boghean, nu ne-au răspuns la telefon. Am sunat și în anticamera președintelui Curții Supremă de Justiție, Ion Druță, pentru o replică la învinuirile aduse Curții, însă ni s-a spus că instituția nu oferă comentarii. Iar cât privește acuzațiile de influențare la adresa completului de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, acestea au fost calificate anterior drept aberații.

Acum un an, Consiliul Superior al Magistraturii a decis să o elibereze din funcție pe Domnica Manole în baza avizelor SIS, dar și pentru faptul că ar fi comunicat cu părți din mai multe dosare, decizie care a provocat reacții din partea Delegației Uniunii Europene, a Ambasadei Statelor Unite, dar și a ONG-urilor din domeniu.