image
Sursa foto: Maia Sandu//Facebook

Maia Sandu: „Guvernul lui Dodon caută motive să plece, dar nu are curajul să recunoască public că a dat-o în bară”

Lidera PAS Maia Sandu afirmă că Guvernul Chicu încearcă să fugă ca niște laşi de răspundere, şantajând Parlamentul că, dacă nu acceptă asumarea de răspundere, îşi dau demisia.

Potrivit Maiei Sandu, după ce a adus țara la sapă de lemn, Guvernul Chicu caută motive să plece, dar nu are curajul să recunoască public că a dat-o în bară, că i-a scăpat situația de sub control.

„Până acum Chicu i-a făcut responsabili pentru dezastrul din ţară pe toţi de-a valma: guvernul Sandu, opoziţia, diaspora, Parlamentul European, România, Curtea Constituţională şi toţi cetăţenii Republicii Moldova luaţi împreună. Acum, când nu mai pot ascunde propria incompetență, încearcă să fugă ca niște laşi de răspundere, şantajând Parlamentul că, dacă nu acceptă asumarea de răspundere, îşi dau demisia”, spune Maia Sandu.

În același timp Maia Sandu mai precizează că indiferent de situație legile trebuie votate în Parlament.

„Fracțiunea PAS o să voteze un buget care presupune salarii mai mari pentru medici, compensații pentru pierderile din agricultură, ajutoare pentru economie și eliminarea cheltuielilor inutile. Nimeni nu a anulat Parlamentul, chiar dacă nu există majoritate parlamentară. Noi ne-am asumat răspunderea în noiembrie pentru că nu existau 51 de deputați care să susțină reforma justiției, care ar fi adus în funcție un procuror general independent și nu unul care eliberează hoții din închisoare. Astăzi se vor găsi 51 de voturi în susținerea unui buget pentru oameni. Iar Guvernul lui Dodon trebuie să nu mai facă circ și să-și dea demisia, fiindcă el e problema, nu soluția”, a scris pe Facebook Maia Sandu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: