image
Sursa foto: jurnal.md

Moțpan: Comisiile conduse de Munteanu și Slusari au pus pe jar arhitecții schemelor criminale; Se impun măsuri de securitate

Investigațiile demarate de Comisiile parlamentare de anchetă privind elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar și analiza privatizărilor și concesionărilor din anii 2013-2019 au pus pe jar arhitecții acestor scheme obscure și criminale.

Despre aceasta anunță președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan. Legislatorul a menționat că se impun măsuri de securitate pentru membrii comisiei, în special pentru președinții acestora, Igor Munteanu și Alexandru Slusari.

„Determinarea și intransigența, responsabilitatea asumată a președinților acestor Comisii de maximă importanță, Alexandru Slusari și Igor Munteanu, a tulburat liniștea prea multor personaje implicate în hoțiile de proporțiii inimaginabile”, a declarat Chiril Moțpan.

„Comisiile au avansat substanțial în investigarea acestor subiecte de interes național, iar unele informații obținute de Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică indică asupra faptului că se impun măsuri de securitate personală a membrilor și, în special, a președinților comisiilor de anchetă parlamentară”, a adăugat Moțpan.

Președintele Comisiei de anchetă privind elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar, Alexandru Slusari, afirmă că a luat act de aceste informații, dar nu va solicita pază.

„Nu vreau mult să speculez pe acest subiect. Doar proștii nu să tem. Însă eu nu voi solicita pază și nu-mi schimb modul de viață”, a menționat Alexandru Slusari.

Totodată, el a precizat că raportul Comisiei este pe ultima sută de metri și oricum va fi publicat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: