image
Sursa foto: Getty Images

Joshua, ultimul test înainte de confruntarea cu Wilder: Asasinul lui Klitschko se bate cu Povetkin

Pugilistul britanic Anthony Joshua, campion al greilor în versiunile WBA, IBF şi WBO, îşi pune centura în joc sâmbătă seara, la Londra, unde va lupta cu rusul Aleksandr Povetkin, un ultim test înainte de viitoarea confruntare cu americanul Deontay Wilder, deţinător al titlului în versiunea WBC, care ar putea avea loc la începutul anului viitor.

Joshua, 28 de ani, care are avantajul înălţimii şi al alonjei, a descris drept ''binecuvântare'' meciul de pe Wembley în faţa fanilor săi, cele 90.000 de bilete fiind epuizate.

"La categoria grea, boxerii nu sunt numai talentaţi, dar o singură lovitură poate schimba cursul luptei. Ştim cu toţii această poveste. Povetkin are forţă în lovituri, a reuşit KO-uri spectaculoase în cariera sa, deci va depinde de mine cum le voi evita. Dacă-l voi lovi mereu, aş putea să-l opresc'', a declarat Joshua.

Învingător în toate cele 28 de meciuri disputate ca profesionist, Anthony Joshua îl va înfrunta pe rusul Aleksandr Povetkin, challenger-ul obligatoriu desemnat de WBA, existând şi posibilitatea disputării unui meci pentru unificarea centurilor greilor, împotriva campionului mondial WBC Deontay Wilder, probabil în luna aprilie.

În vârstă de 39 de ani, Povetkin l-a învins pe Cristian Ciocan la sfârșitul anului 2017, într-un meci eliminatoriu pentru titlul mondial WBO. Românul a pierdut la puncte, după o decizie în unanimitate a arbitrilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: