image
Sursa foto: Jurnal.md/Ndejda Roșcovanu

CC solicitată să se expună în privința presiunilor exercitate asupra unui deputat; Cazul Gațcan

Deputatul Partidului „Pro Moldova” Sergiu Sârbu a depus o sesizare la Curtea Constituțională (CC) în care a solicitat Înaltei Curți să se expună expres dacă deputatul este în serviciul poporului sau este în serviciul unui partid. Sesizarea a fost depusă în legătură cu răsunătorul caz al deputatului Ștefan Gațcan care ar fi fost impus să renunțe la mandatul de deputat. Sergiu Sârbu a menționat că solicită Înaltei Curți să se expună în regim de urgență pe marginea acestui caz.

„Am sesizat Curtea Constituțională în privința cazului fără precedent a colegului nostru Ștefan Gațcan. Solicităm Înaltei Curți să verifice și să se expună referitor la ceea ce ține de independența mandatului de deputat și de exercitare a unor presiuni asupra lui Ștefan Gațcan de a renunța la mandatul său. Solicităm Înaltei Curți să ne spună dacă un deputat e în serviciul poporului sau este în serviciul partidului și este, așa cum a spus un deputat, o simplă marfă a unui partid. Sesizăm Înalta Curte ca să vină în apărarea independenței Parlamentului RM și a deputaților care au opinii divergente”, a menționat Sergiu Sârbu.

Amintim că Ștefan Gațcan a fost ales în funcția de deputat în luna martie, curent, din partea circumscripției uninominale Hâncești. La 30 iunie el a anunțat că părăsește fracțiunea socialiștilor și aderă la grupul „Pro Moldova”.

În urma anunțului, socialiștii au organizat proteste la clinica lui Gațcan și l-au acuzat că se vinde cu peste un million de euro. A doua zi, pe 1 iulie, deputatul a pus o plângere la PG în care anunța că a fost amenințat și intimidate de exponenții PSRM

Ulterior a mers la Parlament, pentru a participa la ședința Comisiei protecție socială, familie și sănătate, dar a fost reținut de șase deputați socialiști, care ulterior au declarant că Gațcan a participat la „o ședință a fracțiunii PSRM”

Deputații Pro Moldova au tras imediat un semnal de alarmă, anunțând că Ștefan Gațcan a fost răpit, sechestrat și impus să semneze cererea de depunere a mandatului. Ulterior deputatul nu a mai fost văzut. El a apărut în două filmulețe video, primul dintr-o vie și altul dintr-o încăpere în care anunță citind de pe o foaie că nu ar fi sechestrat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: