„Este o mare diferență între acel care luptă pentru bunăstare și un mediu sănătos de viață pentru toată lumea, indiferent de etnie și orientare geopolitică și acel, care se teme măcar să se gândească să împiedice oligarhul să-și protejeze propriile interese”, a declarat Alexandru Slusari.

„Chemăm toți oamenii indiferent de etnie, limba maternă și orientare geopolitică să se unească pentru a soluționa problemele comune, inclusiv protecția Nistrului”, a adăugat vicepreședintele Platformei DA.

Precizăm că, în cadrul conferinței de presă, Andrei Năstase a dat asigurări că, începând cu 4 iunie, problema râului Nistrului, care se află în pragul unei catastrofe ecologice, va reprezenta pentru viitoarea administrație o mare responsabilitate, inclusiv pentru asigurarea cu apă potabilă calitativă a circa unui milion de locuitori ai municipiului Chișinău și a unor suburbii.

Andrei Năstase a menționat că, în calitatea sa de Primar, din prima zi după alegeri, având atribuții în domeniul cooperării cu administrația publică centrală, va cere maximă transparență pe acest subiect și va insista să participe la toate negocierile moldo-ucrainene ce vizează viitorul Nistrului.

De cealaltă, Ion Ceban a menționat că problema râului Nistrul nu ține de atribuțiile Primăriei capitalei.