image
Sursa foto: Privesc.eu

Slusari, despre problema Nistrului: Năstase a luptat ani pentru un mediu sănătos, iar Ceban ne spune să așteptăm alegerile

În timp Andrei Năstase a luptat ani de zile pentru scoaterea din captivitate a statului, pentru un mediu sănătos de trai, inclusiv apă potabilă de calitate, din poziția unui activist civic, de cealaltă parte, cum vine vorba despre interesele lui Plahotniuc, Ion Ceban ne spune să așteptăm până la alegerile parlamentare, pentru că râul Nistru nu este competența primăriei Chișinău și putem să cărăm apa și cu căldările.

Sunt declarațiile vicepreședintelui Platformei DA, Alexandru Slusari, făcute în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi la Vadul lui Vodă de candidatul comun al forțelor proeuropene și antioligarhice, Andrei Năstase.

Conferința de presă la care au fost mai mulți membri ai partidelor Platforma DA, PAS și PLDM, inclusiv președinta PAS Maia Sandu, a fost dedicată marcării Zilei Nistrului, una dintre arterele principale de apă și de suflet ale Republicii Moldova.

„Este o mare diferență între acel care luptă pentru bunăstare și un mediu sănătos de viață pentru toată lumea, indiferent de etnie și orientare geopolitică și acel, care se teme măcar să se gândească să împiedice oligarhul să-și protejeze propriile interese”, a declarat Alexandru Slusari.

„Chemăm toți oamenii indiferent de etnie, limba maternă și orientare geopolitică să se unească pentru a soluționa problemele comune, inclusiv protecția Nistrului”, a adăugat vicepreședintele Platformei DA.

Precizăm că, în cadrul conferinței de presă, Andrei Năstase a dat asigurări că, începând cu 4 iunie, problema râului Nistrului, care se află în pragul unei catastrofe ecologice, va reprezenta pentru viitoarea administrație o mare responsabilitate, inclusiv pentru asigurarea cu apă potabilă calitativă a circa unui milion de locuitori ai municipiului Chișinău și a unor suburbii.

Andrei Năstase a menționat că, în calitatea sa de Primar, din prima zi după alegeri, având atribuții în domeniul cooperării cu administrația publică centrală, va cere maximă transparență pe acest subiect și va insista să participe la toate negocierile moldo-ucrainene ce vizează viitorul Nistrului.

De cealaltă, Ion Ceban a menționat că problema râului Nistrul nu ține de atribuțiile Primăriei capitalei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: