image
Sursa foto: ziarullumina.ro

Concurs de lectură pentru copii și tineri „Bătălia cărților”

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” lansează concursul de lectură „Bătălia cărților”, ediția a IX-a, realizat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din România, pentru a promova lectura și literatura artistică ca un factor important în educația adolescenților și de a dezvolta arta oratoriei. Competiția literară se va desfășura în perioada martie-octombrie.

Concursul are trei categorii de vârstă: 11-12 ani, 13-15 ani și 16-18 ani. Participanții trebuie să citească cele șapte cărți din lista oferită de un juriu competent, să completeze fișa de lectură pe parcursul perioadei desfășurării concursului, iar participanții finaliști, care vor primi punctajul maxim pentru completarea fișelor de lectură, vor participa în Marea Finală și vor prezenta public pledoaria „Convinge-mă să citesc!”. Pentru a susține argumentat cartea preferată din lista recomandată și a-și exprima opinia, concurenții vor răspunde la întrebările adresate de juriu.

Cei care vor prezenta cele mai frumoase şi argumentate pledoarii despre eroul preferat și vor răspunde cel mai bine și argumentat la întrebări, vor deveni Cititorii anului. Toți participanții vor vota și aprecia cele mai bune cărți. Astfel concurenții vor alege Cartea Anului 2023.

Finaliștilor li se vor acorda premii bănești, seturi de cărţi și diplome cu susținerea Primăriei municipiului Chișinău și partenerilor, transmite IPN. De asemenea, juriul va acorda premii la următoarele categorii: cititorul exeget, cititorul erudit, cititorul fidel, cititorul proactiv, cititorul creativ, cititorul performant, cititorul entuziast, cititorul orator, cititorul implicat, cititorul dialogal și mențiuni.

Pentru a participa la concurs, doritorii sunt îndemnați să acceseze pagina Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, unde vor găsi regulamentul și formula de înscriere.

Noutăţile partenerilor

comentarii: