image
Sursa foto: politia.md

Percheziții la Briceni: Arme și cartușe deținute ilegale, ridicate de polițiști

Poliţiştii de la Briceni au efectuat percheziţii la domiciliile a cinci bărbați, locuitori ai raionului Briceni, suspectați de deținere ilegală a armelor și munițiilor. În timpul percheziţiilor, polițiștii au găsit şi ridicat două arme cu ţeavă lisă de calibrul 16 mm și 12 mm, o armă pneumatică cu țeavă lungă de calibrul 4,5 mm, două pistoale pneumatice de model de calibrul 4,5 mm, precum şi 22 de cartuşe de calibrul 12 mm și 13 cartușe de calibrul 16 mm, deținute ilegal.

Audiați de polițiști, persoanele nu au putut oferi o explicație clară privind proveniența armelor și a munițiilor, dar și scopul deținerii acestora. Persoanele urmează să fie sancționate conform legislației, pentru păstrarea armelor neînregistrate în modul stabilit sau fără acte de proveniență, informează poliția.

Poliția reiterează că, în conformitate cu legislația în vigoare, organele teritoriale de poliţie recepţionează, examinează şi înregistrează armele de foc păstrate nelegitim.

Totodată, persoana care predă de bună voie arma de foc, muniţiile sau mijloacele explozive, pe care le-a păstrat ilegal este eliberată de răspundere penală sau contravenţională.

politia.mdpolitia.md
politia.mdpolitia.md
politia.mdpolitia.md
politia.mdpolitia.md
politia.mdpolitia.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: