image
Sursa foto: gov.md

Dodon: „La această etapă, Guvernul Chicu nu e gata să plece singur; Înaintați moțiune de cenzură”

Deși anterior peședintele în exercițiu Igor Dodon a declarat că alegerile parlamentare anticipate ar trebui organizate anul viitor, în luna octombrie-noiembrie, astăzi a vorbit despre un nou termen - în mai sau iunie.

„Parlamentul trebuie să se convoace până la sfârșitul sesiunii curente, să voteze politica fiscală și bugetul. Rămân pe poziția că acest Parlament trebuie dizolvat, iar alegerile parlamentare anticipate să fie organizate nu mai devreme de mai, iunie, poate în aprilie. Dar pentru asta trebuie să înceapă acum procedurile. Trebuie să înainteze candidatul la funcția de premier. Noi tot vrem anticipate. Demiteți Guvernul, încercați, doamna președinte aleasă, să înaintați un nou premier. Cu cât mai târziu se începe procedura, cu atât mai târziu sunt alegerile anticipate”, a declarat Dodon.

Acesta a adăugat că Guvernul condus de Ion Chicu nu este gata să-și dea demisia.

„Cum poate să-și dea demisia acest Guvern când și-a asumat responsabilitatea față de cetățeni. Vreți să-l dați jos? Inițiați procedura. Unica cale spre anticipate este demisia Guvernului. Voi îl dați jos prin moțiune, sau pleacă singur. La această etapă el nu e gata să plece singur”, a mai spus președintele în exercițiu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: