image
Sursa foto: jurnal.md

„E bătut și torturat”; Deputați ACUM vor merge la Penitenciarul 13 să inspecteze condițiile în care e deținut Petic (DOC)

Un grup de deputați ai Blocului ACUM Platforma DA și PAS vor merge vineri, 26 aprilie, în vizită la Penitenciarul 13, pentru o inspectare a condițiilor de detenție a lui Gheorghe Petic.

Într-un document adresat Ministerului Justiției și șefului Penitenciarului 13, deputații ACUM vorbesc despre condițiile inumane și degradante în care este deținut Petic și cer o întrevedere cu el.

Astfel, vineri, la ora 11:00, deputații Chiril Moțpan, Alexandru Slusari, Octavian Țâcu, Mihai Popșoi, Radu Marian, Liviu Vovc și Inga Grigoriu vor merge la Penitenciarul 13, de pe strada Bernardazzi 3, pentru inspectarea condițiilor de detenție a lui Gheorghe Petic.

În document se face trimitere la temeiul legal pe care îl au deputații să întreprindă vizita.

„Gheorghe Petic zace nevinovat în pușcăria regimului, este supus celui mai inuman și degradant tratament posibil, flămând, fără asistență medicală și cu încălcarea voluntară a celor mai elementare drepturi. În secolul XXI, într-o țară care se vrea europeană, omul este încarcerat pentru că s-a opus unui regim criminal, că a deconspirat ilegalități și scheme de contrabandă cu țigări, care au prejudiciat bugetul RM cu sute de milioane de lei. Este purtat prin pușcării de parcă ar fi cel mai de temut terorist. Este bătut, torturat și supus actelor degradante de către reprezentanții organelor de drept, de către care sunt plătiți din banii noștri”, a comentat deputatul Chiril Moțpan.

solicitare ACUM Peticsolicitare ACUM Petic

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: