image
Sursa foto: republica.ro

Propunere-surpriză de comisar european: PSD ar merge pe mâna unui soldat credincios care a „executat-o” pe Kovesi

Ambasadorul României la UE, Luminiţa Odobescu, despre care presa a scris că a votat în Consiliul UE, la ordinul fostului lider PSD Liviu Dragnea, împotriva candidaturii Codruţei Kovesi la şefia Parchetului European, are şanse mari să fie propusă de Guvernul Dăncilă pentru funcţia de comisar european, au dezvăluit surse politice pentru "Adevărul". Diplomatul ar viza portofoliul Energiei.

Potrivit sursei citate, Luminiţa Odobescu este favorită pentru funcţia de comisar european din partea României. Aceasta ar avea trei mari avantaje: e femeie – astfel că numirea ei ar ajuta la respectarea cotei de gen, e apreciată de liderii europeni şi are o relaţie apropiată cu premierul Viorica Dăncilă, pentru care a făcut lobby la Bruxelles.

Luminiţa Odobescu este angajată în MAE încă de la începutul anilor 2000 şi a ajuns secretar de stat pentru afaceri europene în Guvernul MRU în anul 2012. În timpul Guvernului Ponta, Odobescu devine consilier de stat pentru afaceri europene şi politică externă la Cancelaria noului premier. În septembrie 2015, Victor Ponta avea să o trimită ambasador al României la UE.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: