image
Sursa foto: Privesc.eu

După ce l-au linșat mediatic, PD își asumă merite pentru victoria lui Andrei Năstase

Deși a fost supus unui linșaj meditic fără precedent la holdingul lui Vladimir Plahotniuc, PD consideră că are merite pentru victoria obținută de Andrei Năstase la alegerile pentru Primăria capitalei.

„PDM a făcut apel la cetățeni încă dinaintea începerii campaniei electorale, dar și în timpul campaniei, să dea un vot împotriva socialiștilor, dar și a liberalilor, care au distrus capitala”, se spune într-un comunicat de presă al PD.

Asta chiar dacă, rapoartele de monitorizare ale experților independenți au arătat că televiziunile controlate de șeful PD Vladimir Plahotniuc și-au reorientat susținerea - dacă în primul tur de scrutin pentru alegerile din Chișinău i-au creat imagine pozitivă Silviei Radu, în al doilea tur au făcut acest lucru pentru socialistul Ion Ceban.

Pe de o parte, nici una dintre acțiunile candidatului proeuropean Andrei Năstase, care ar putea să îi formeze o imagine bună în ochii alegătorilor, nu a fost reflectată. În schimb, imaginea lui Ion Ceban a fost creată într-o manieră pozitivă, cu știri care îl pun doar în ipostază de victimă sau drept un bun cunoscător al problemelor capitalei, au spus experții.

Mai mult, socialistul Ion Ceban s-a inspirat exclusiv de la holdingul lui Vladimir Plahotniuc atunci când și-a construit atacurile împotriva lui Andrei Năstase.

Acesta a utilizat toate informațiile denigratoare tirajate de instituțiile de presă ale PD în campania prezidențială din 2016.

Noutăţile partenerilor

comentarii: