image
Sursa foto: De Telegraaf

Olanda: Un bărbat de 69 de ani cere să i se modifice vârsta pentru a fi cu 20 de ani mai tânăr

Un pensionar olandez a început o bătălie legală cu autorităţile pentru a-şi schimba vârsta şi a avea astfel succes pe aplicaţia matrimonială Tinder, scrie BBC.

Emile Ratelband, în vârstă de 69 de ani, doreşte să îşi modifice data naşterii de la 11 martie 1949 la 11 martie 1969, făcând o comparaţie între acest proces şi cel de schimbare a sexului.

„Îţi poţi schimba numele. Îţi poţi schimba sexul. De ce nu şi vârsta?”, a declarat el pentru ziarul olandez De Telegraaf.

Un tribunal local din Arnhem este aşteptat să ofere o decizie în acest caz în patru săptămâni.

Ziarul olandez Algemeen Dagblad a informat că şansele bărbatului sunt mici deoarece nu există un mecanism legal prin care o persoană îşi poate modifica data naşterii.

Ratelband argumentează că se simte discriminat din cauza vârstei sale şi că îi afectează şansele de angajare şi rata succesului pe aplicaţia matrimonială Tinder.

„Când am 69 de ani, sunt limitat. Dacă aş avea 49, aş putea cumpăra o casă nouă, să conduc o altă maşină. Pot să muncesc mai mult”, a declarat el.

Ratelband a arugmentat că medicii săi i-au transmis că are corpul unei persoane de 45 de ani şi s-a descris ca fiind „un zeu tânăr”. Pensionarul a precizat că ar renunţa la pensia sa dacă îşi schimbă data naşterii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: