image
Sursa foto: Twitter

Novak Djokovic are șanse minime să rămână în Australia. Motivul pentru care Guvernul vrea să-i anuleze viza

Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) nu știe deocamdată dacă va putea participa la Australian Open (17-30 ianuarie), în condițiile în care riscă să fie expulzat de la Melbourne, chiar dacă a câștigat în instanță apelul depus împotriva deciziei de anulare a vizei sale.

Ministerul pentru Imigrări din Australia a transmis că are toate prerogativele pentru a-i anula din nou viza de călătorie a lui Novak Djokovic. O decizie în acest sens este așteptată în cursul zilei de marți, 11 ianuarie.

Un avocat specializat în imigrări a anunțat că viza lui Novak Djokovic va fi anulată de către Guvernul Australiei, în ciuda deciziei instanței federale, potrivit BBC.

Daniel Estrin a precizat că situația tenismenului sârb nu este una neobișnuită pentru Australia. Avocatul a subliniat că a avut mulți clienți care au fost expulzați întrucât n-au prezentat dovada vaccinării împotriva COVID-19, fără a fi acceptate alte argumente.

Avocatul Daniel Estrin este convins că Guvernul Australiei va invoca motivul interesului public pentru anularea vizei de călătorie a lui Novak Djokovic.

“Oamenii, în aceste cazuri, nu au mijloacele necesare pentru a-și apăra cauza în fața autorităților. Ministerul pentru Imigrări poate să anuleze viza pentru anumiți cetățeni, în numele interesului public, fără alte justificări. Cred că aceasta va fi argumentația și în cazul expulzării lui Novak Djokovic”, a spus Daniel Estrin pentru BBC.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: