image
Sursa foto: libertatea.ro

Fostul președinte egiptean Mohamed Morsi a murit în sala de tribunal

Fostul președinte al Egiptului Mohamed Morsi a murit în sala unui tribunal, transmite BBC. Anunțul oficial al decesului lui Morsi a fost făcut de către televiziunea egipteană de stat.

Morsi era audiat în legătură cu acuzațiile care i se aduceau privind spionajul în favoarea grupării palestiniene Hamas. În timpul audierii, fostului președinte i s-a făcut rău și a leșinat.

Ulterior, trupul său a fost dus la spital pentru autopsie. Mohamed Morsi a fost președinte al Egiptului în 2012-2013, dar a fost înlăturat de la putere printr-o lovitură de stat militară. Ulterior, Morsi a fost arestat și judecat în mai multe procese.

În noiembrie 2016, o instanță egipteană de casație a anulat sentința inițială de condamnare la moarte a lui Morsi pentru spionaj și a dispus rejudecarea procesului.

În octombrie 2018, Abdullah Morsi, unul dintre fiii fostului președintele, declara că tatăl său este ținut în izolare și îi este refuzat tratamentul pentru afecțiuni serioase precum tensiune arterială mare și diabet.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: