image
Sursa foto: facebook.com/dodon.igor

Dodon a semnat decretul: Dumitru Robu - procuror general interimar; „Societatea e în așteptarea unor anchete veritabile”

Președintele Igor Dodon a semnat decretul privind numirea lui Dumitru Robu în funcția de Procuror General interimar al Republicii Moldova.

Asta după ce Parlamentul a votat astăzi un proiect prin care l-a propus la funcția de procuror general interimar pe Dumitru Robu. Candidatura acestuia a întrunit 78 de voturi ale deputaților.

„Am avut o întrevedere cu candidatul la funcția de Procuror General interimar al RM, propus de legislativ, dl Dumitru Robu. Am discutat despre situația dificilă din domeniu și sarcina Procurorului General interimar de a asigura activitatea instituției în conformitate cu standardele democratice și așteptările cetățenilor. Mi-am exprimat speranța că Procurorul General interimar va respecta cu strictețe legile și Constituția țării, va restabili buna imagine a instituției, asigurând investigarea infracțiunilor, comise de fosta guvernare”, a menționat Dodon, după întrevedere.

Șeful statului a mai spus că, în discuția cu Robu, a subliniat că societatea e în așteptarea unor anchete veritabile:

- cu privire la investigarea fraudei bancare,

- uzurparea puterii în stat din luna iunie curent,

- a schemelor infracționale create în diverse domenii ale economiei țării, etc.

„Mi-am exprimat speranța că dl Robu va fi în stare să asigure tragerea la răspundere a tuturor celor care au furat din banii publici, precum și va contribui la implementarea conformă a reformei procuraturii. Am decis să semnez decretul privind numirea domnului Dumitru Robu în funcția de Procuror General interimar al Republicii Moldova”, a conchis Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: