image
Sursa foto: procuratura.md

Procuratura Anticorupție, oferă detalii despre atacurile raider comise asupra „Băncii de economii” și „Viktoriabank” în 2011

În contextul interesului public sporit, privind așa numitele atacuri raider asupra BC „Victoriabank” SA și BC „Banca de Economii” SA, Procuratura Anticorupție informează că, faptele respective constituie obiectul urmăririi penale în cadrul cauzei penale legată de „frauda bancară”.

În cadrul urmăririi penale sunt investigate circumstanțele dobândirii ilicite prin înșelăciune și abuz de încredere a dreptului de proprietate asupra unor pachete de acțiuni ale Companiei de Asigurări „ASITO” S.A., - 83,1 % , a băncilor comerciale S.A. „Victoriabank” – 28,34 % și S.A. „Banca de Economii”- 18,49 %.

În cadrul cauzei penale vizate, procurorii anticorupție informează că au efectuat mai multe acțiuni de urmărire penală. Au fost audiați 9 martori. Totodată au fost emise 13 ordonanțe de ridicare a documentelor pertinente pe caz, dar și alte acțiuni de urmărire penală au avut loc, necesare stabilirii adevărului pe caz.

„Urmărirea penală pe caz poartă un caracter activ, iar despre rezultatele investigațiilor, Procuratura Anticorupție va informa opinia publică”,s e mai arată în comunicatul emis de instituție.

Procuratura Anticorupție nu spune cine ar fi stat în spatele acestor atacuri raider.

Amintim că Veaceslav Platon a fost citat pentru ziua de azi de procurorii anticorupție în legătură cu preluarea a 43% din acțiunile de la o altă bancă „Moldova Agroindbank” în perioada 2011 - 2015.

Noutăţile partenerilor

comentarii: