image
Sursa foto: captură video

Andrei Năstase: „Ar trebui să strângem rândurile, să căutăm aceste voturi, să dăm jos acest Guvern”

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase spune că fracțiunea Platforma DA se va prezenta mâine la Parlament și vor vota asumarea de răspundere a Guvernului Chicu doar dacă responsabilii au făcut anumite modificări pe care fracțiunea le-a solicitat.

„Platforma DA a venit cu niște solicitări exprese către guvernare să nu facă acest circ, să majoreze salariilor medicilor din 1 august, sprijin pentru agricultori etc. Nu poți ține la nesfârșit acest Parlament așa cum o face Chicu și Dodon. Vor ieși la Parlament o să vadă cum stau lucrurile, sperăm că acest Guvern va veni cu rectificări și în funcție de asta vor lua o decizie”, a spus Andrei Năstase în platoul Jurnal TV.

În cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV Năstase a mai spus că acum Republica Moldova are mare nevoie să scape de Guvernul condus de Ion Chicu și să fie un instalat un nou Guvern. Andrei Năstase a afirmat că Platforma DA este gata să-și asume guvernarea.

Ar trebui să stângem rândurile, să dăm jos acest Guvern, să căutăm aceste voturi. Imediat trebuie să instalăm un Guvern, că nu putem lăsa țara în haos. (...) Instalăm un Guvern asumat de Platforma DA, deoarece nimeni nu vrea să-și asume acest lucru cu 17 miliarde dificit, care probabil se va duce peste 20, cu situația sanitară etc, iar noi ne asumăm acest lucru”, a declarat Andrei Nătase.

Liderul Platformei DA Andrei Năstase a fost rugat de moderatorul emisiunii să vină cu o reacție la filmulețul publicat de Sergiu Mocanu, în care ultimul afirmă că Vladimir Platohniuc l-ar vrea prim-ministru acum pe Andrei Năstase, astfel încât Plahotniuc să nu fie extrădat în Republica Moldova.

„Este singura posibilitate a lui Plahotniuc să aibă garanție că nu va fi extrădat în RM”, a susținea Mocanu.

În replică, Năstase s-a adresat moderatorului „Dle Cozer, aveți glume în program ca și acest individ! ” și a refuzat să comenteze filmulețul.

Emisiunea poate fi urmărită integral aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: