image
Sursa foto: privesc.eu

Prima reacție a PD după anunțul privind probabilitatea declanșării alegerilor anticipate

UPDATE 19.45 // PD va căuta „soluții legale” pentru ca cheltuielile pentru alegerile anticipate să fie suportate de partide. Sunt declarațiile lui Andrian Candu și Pavel Filip, după Consiliul Politic Național al PD.

„În buget nu erau prevăzute sume pentru alegerile anticipate, vom căuta soluții egale ca acestea să fie suportate de partide”, a spus Candu, fără însă să precizeze despre ce soluții este vorba.

„Niciodată nu am pus în discuție funcții și poziții. Cu regret, blocul ACUM nici măcar nu a venit la discuții. În aceste trei luni, am văzut că discuțiile dintre PSRM și ACUM s-a axact doar pe funcții. Regretăm că au făcut spectacol. Și-au încălcat și propriile angajamente făcute înainte de alegeri. Am ajuns în alegerile anticipate. Vom depune toate eforturile ca să nu aibă niciun impact negativ alegerile anticipate”, a mai spus Candu.

„Sunt bani pentru a plăti salariile la timp. APL-urile își vor primi banii. Pensiile vor fi plătite la timp”, a spus și premierul Pavel Filip.

_____

Consiliul Politic Naţional al Partidului Democrat s-a întrunit în ședință la această oră.

Asta după ce socialiștii au anunțat că resping condițiile blocului ACUM privind votarea pachetului de legi antioligarhice, iar președintele Igor Dodon a spus că cel mai probabil vor avea loc alegeri anticipate.

„Consiliul Politic Naţional al Partidului Democrat s-a întrunit în şedinţă pentru a lua decizii importante referitoare la situaţia politică din ţară. Vom reveni cu detalii”, se spune într-un comunicat al PD.

Între timp, mai mulți simpatizanți ai PD protestează în fața Parlamentului.

Citeşte mai mult despre

PD

Noutăţile partenerilor

comentarii: