image
Sursa foto: ambulanta.md

O copilă s-a ales cu arsuri pe 40% din suprafața corpului, după ce a încercat să reaprindă focul din sobă cu combustibil

O copilă de 14 ani din raionul Călărași s-a ales cu arsuri, după ce a încercat să reaprindă focul din sobă. Aceasta a stropit cu combustibil lemnele care mocneau, iar flăcările i-au aprins hainele.

Totul s-a întâmplat aseară, în jurul orei 18.30, când mama copilei a rugat-o pe fată să meargă la soba ce încălzește casa de locuit amplasată în exteriorul locuinței și să pună lemne pe foc. Din motiv că focul în sobă era parțial stins, ca să-l reaprindă, minora a luat în mâini un vas în care se afla combustibil și a stropit lemnele care mocneau în interiorul sobei, moment în care s-a autoincendiat. Mama fetei a fost cea care a alertat de urgență Serviciul 112.

Ofițerul de presă al IP Călărași Cristina Vicol a declarat pentru Jurnal.md că flăcările i-au aprins hainele de pe torace, abdomen și picioare. Acum minora este internată în stare conștientă-medie stabilă, în secția chirurgie a IMSP SR Călărași, având corpul afectat de arsuri în proporție de 40%.

În cadrul efectuării cercetării la faţa locului a locuinței au fost depistate și ridicate hainele din momentul autoincendierii minorei, vasul cu conținut de lichid derivat din petrol topit totalmente.

Pe acest caz, polițiștii au inițiat o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

IP CălărașiIP Călărași

IP CălărașiIP Călărași

Noutăţile partenerilor

comentarii: