image
Sursa foto: BBC

Un monument din Neolitic a fost descoperit în apropiere de Stonehenge

Arheologii din Marea Britanie au descoperit de curând un inel de puțuri preistorice, săpat cu mii de ani în urmă lângă Stonehenge, anunță BBC.

Astfel, lucrările din teren au descoperit dovezi ale unui cerc larg de 1,2 mile (2 km) de puțuri mari care măsoară mai mult de 10 metri în diametru și 5 metri adâncime.

Acest cerc înconjoară vechea așezare a zidurilor anticei localități Durrington, aflată la două mile (3 kilometri).

Un monument din Neolitic a fost descoperit în apropiere de Stonehenge. Testele sugerează că aceste lucrări sunt din Neolitic și au fost săpate cu mai mult de 4.500 de ani în urmă. Experții cred că acele 20 sau mai multe puțuri ar fi putut servi drept limită pentru o zonă sacră, scrie libertatea.ro.

Dr. Nick Snashall, arheolog la Stonehenge World Heritage Site, a mărturisit că “descoperirea este uimitoare”. „Practici în mod clar sofisticate demonstrează că oamenii erau atât de conectați la evenimentele naturale într-o manieră pe care cu greu putem măcar să o concepem în lumea naturală”, a precizat dr. Richard Bates de la St Andrews’ School of Earth și Environmental Sciences. O echipă de medici universitari din universitățile St Andrews, Birmingham, Warwick, Glasgow și Universitatea din Țara Galilor Trinity Saint David a lucrat la proiect.

Noutăţile partenerilor

comentarii: