image
Sursa foto: customs.gov.md

Trafic intens la frontieră; Unde s-au format cele mai mari cozi

La ora actuală se înregistrează flux intensificat în punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe. Participanții la traficul transfrontalier sunt rugați să opteze pentru punctul de trecere din proximitate Tudora-Starokazacie, care activează în regim normal.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 75 475 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 37 853 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane 43 190 au fost cel al cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 16 684 traversări.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:

PTF Leușeni – 12 910 traversări persoane, PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 11 159 traversări persoane, PTF Otaci – 7 193 traversări persoane, PTF Sculeni – 5 993 traversări persoane, PTF Giurgiulești-Galați – 5 754 traversări persoane, PTF Cahul – 5 578 traversări persoane, PTF Tudora - 5 529 traversări persoane, PTF Palanca - 3 748 traversări persoane, PTF Criva – 3 107 traversări persoane, PTF Costești – 2 320 traversări persoane.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:

- verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat. - tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor în punctele de trecere. - consultarea aplicației ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru autoturisme. - manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Rămân nefuncționale, din cauza ridicării nivelului de apă în râul Nistru, punctele de trecere de tip debarcader Soroca-Țekinovka și Cosăuți-Iampoli.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: