La un concert organizat în sectorul Ciocana au venit mulți spectatori. Până la spectacolul propriu-zis, oamenii așteptau în fața magazinului social.

Organizatorii evenimentelor spun că la concerte, oamenii nu aud nimic de agitație electorală. Se vorbește doar de ce îi interesează mai mult - sortimentul din magazinele sociale.

Directorul executiv al Asociației pentru democrație participativă, Igor Boțan, susține că Ministerul Justiției preferă să treacă cu vederea astfel de activități cu tentă electorală.

„Activitatea partidelor trebuie să se desfășoare în cadrul legislației. Cadourile care nu se referă la simbolica partidelor și nu promovează partidul ca entitate politică trebuie calificate drept corupție politică sau corupție electorală. Magazinele sociale, tot felul de cadouri care se referă la hrană, la îmbrăcăminte, obiecte de care are nevoie omul sunt niște lucruri care atunci când sunt făcute cadou de către partide trebuie calificate ca și corupție electorală”, a declarat Igor Boțan, pentru Jurnal.

Contactată de Jurnal TV, purtătorul de cuvânt al Partidului Șor, Alina Șargu, nu a răspuns la telefon pentru a comenta situația.