image
Sursa foto: epa

Misterul dispariţiei avionului Malaysia Airlines MH370: Şeful aviaţiei civile malaeziene a demisionat

Şeful aviaţiei civile din Malaezia a demisionat, după ce autorităţile malaeziene au afirmat în cadrul unui raport publicat luni că nu au reuşit să determine cauza dispariţiei avionului Malaysia Airlines MH370, relatează site-ul agenţiei Dpa.

Demisia şefului Aviaţiei Civile, Azharuddin Abdul Rahman, va intra în vigoare în 14 zile, se arată într-un comunicat al Autorităţii Aeronautice Civile.

Potrivit raportului, autorităţile nu au putut "determina cu exactitate" cauza dispariţiei avionului MH370, care avea 239 de persoane la bord, mediafax.ro.

În document este specificat şi că Centrul de control al traficului aerian din Kuala Lumpur (KLATC) nu a "respectat procedurile stabilite", deoarece acesta nu a reuşit să anunţe autorităţile vietnameze că se ocupau de comunicaţii împreună cu centrul de control al traficului aerian din Ho Şi Min şi nu au continuat să monitorizeze progresul avionului în urma transferului de control.

Avionul malaysian a dispărut pe data de 8 martie 2014 cu 239 de persoane la bord, la puţin timp după ce a decolat de pe aeroportul din Kuala Lumpur spre Beijing. În 2015, un fragment de fuselaj a fost găsit pe Insula Reunion din Oceanul Indian, dar autorităţile au stabilit că piesa nu aparţinea zborului MH370.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: