image
Sursa foto: AP

Coasta de sud a Statelor Unite se pregăteşte pentru uraganul Gordon, pe măsură ce furtuna se apropie

Furtuna tropicală Gordon loveşte sudul Floridei, cu vânturi puternice şi ploaie, şi se aşteaptă să se transforme în uragan de-a lungul coastei centrale a Golfului Mexic din Statele Unite în seara zilei de marţi, a anunţat Centrul National pentru Uragane, informează Reuters.

Furtuna a fost prognozată să ajungă la ţărm marţi seară, în apropiere de graniţa dintre Louisiana şi Mississippi, şi să cadă până la 20 centimetri de ploaie în unele zone din mai multe state din sudul Statelor Unite, care încă nu şi-au revenit după uraganele de anul trecut.

Guvernatorul statului Louisiana, John Bel Edwards, a declarat stare de urgenţă, anunţând că 200 de gardieni naţionali din Louisiana se vor deplasa în zonă, împreunâ cu 63 de camioane de mare capacitate, 39 de ambarcaţiuni şi 4 elicoptere, scrie mediafax.ro.

Agenţia de Gestionare a Situaţiilor de Urgenţă din Mississippi a avertizat în legătură cu valuri de furtună de 1 şi 1,5 metri şi le-a transmis locuitorilor din sudul statului Mississippi să fie pregătiţi pentru evacuare.

Gordon generează vânturi de 80 km pe oră, în timp ce se îndreaptă spre vest-nord-vest cu 27 km pe oră, a transmis Centrul Naţional pentru Uragane.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: