image
Sursa foto: EPA/Agerpres

Grecia: Poliţia a oprit 59 de migranţi şi a arestat doi traficanţi

Poliţia greacă a anunţat luni că a oprit 59 de migranţi şi a arestat doi traficanţi de persoane în regiunea oraşului Salonic (nord), relatează dpa.

Migranţii au fost aduşi din Turcia, peste graniţă, pe râul Evros, şi îmbarcaţi în două camioane care urmau să se deplaseze spre vest, a indicat poliţia. Majoritatea au venit din Pakistan, Afganistan şi Siria.

Traficanţii cer de la migranţi mii de dolari pentru transport şi le promit că pot rămâne în Germania dacă nu sunt înregistraţi în Grecia, scrie Agerpres.

Conform unui acord încheiat recent între Berlin şi Atena, orice migrant înregistrat la sosirea în Grecia după 1 iulie 2017 şi care este prins la frontiera germano-austriacă poate fi expulzat în termen de 48 de ore.

De vreme ce ţările de pe aşa-numita rută balcanică şi-au închis graniţele pentru refugiaţi şi migranţi, traficanţii încearcă să-i transporte către Europa occidentală folosind alte căi.

În loc să treacă prin Ungaria sau Croaţia din Serbia, mulţi migranţi traversează acum Albania şi Muntenegru în încercarea de a trece Marea Adriatică şi a ajunge în Italia.

O altă ramură a noii rute trece prin Bosnia, unde migranţii se aduna în oraşul de graniţă Velika Kladusa, preferând o rută mai scurtă, teritoriul croat şi nu pe cel al Serbiei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: