image
Sursa foto: bbc.com

VIDEO: Momentul în care jurnalista Lyra McKee este UCISĂ: Doi suspecţi au fost arestaţi

Poliţia britanică a dat publicităţii un videoclip în care un bărbat înarmat trage focuri de armă către jurnalista Lyra McKee, joi seara, în timpul protestelor violente din oraşul Londonderry, în Irlanda de Nord.

În clipul video, Lyra (29 de ani), poate fi văzută ridicându-se pe vârfuri pentru a face o fotografie maşinilor care au fost incendiate, cu doar câteva secunde să moară împuşcată în cap. În acele momente, ea relata despre violenţe.

Poliţia atribuie această crimă grupării ”New IRA” (Reala Armată Republicană Irlandeză – o grupare paramilitară care doreşte reunificarea Republicii Irlandei şi Irlandei de Nord – n. red.) şi tratează uciderea jurnalistei drept un ”incident terorist”.

Joi seara s-au petrecut violenţe în mai multe cartiere ale oraşului Londonderry, iar poliţiştii sunt de părere că acestea au fost orchestrate în urma unei operaţiuni de perchiziţionare a mai multor locuinţe, desfăşurată de oamenii legii cu câteva ore înainte.

Moartea jurnalistei este tratată drept un incident terorist, iar două persoane au fost arestate în legătură cu moartea jurnalistei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: