image
Sursa foto: jurnal.md

Un tânăr s-a prezentat la hotar cu un act de identitate românesc fals; Înșelătoria ar fi fost intermediată de colegi sârbi

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni au inițiat cercetări pe numele unui cetățean al Republicii Moldova care deține un act de identitate românesc cu semne de falsificare.

Incidentul s-a produs în seara zilei de 23 iunie, curent. În cadrul unui control, poliția de frontieră a depistat la un tânăr de 23 de ani, din raionul Fălești, care se întorcea din Germania, un act dubios.

Ca rezultat, autoritățile de frontieră au dispus efectuarea unui control suplimentar asupra tânărului și bagajelor acestuia. Documentul s-a dovedit a fi falsificat.

La audieri, tânărul a recunoscut că și-a perfectat actul în perioada când se afla la muncă în Germania pentru a se angaja mai ușor la serviciu. Ar fi fost ajutat să obțină documentul niște intermediari de origine sârbă, contra sumei de 150 de euro.

Documentul a fost sigilat și transmis pentru efectuarea expertizei tehnice. Pe numele tânărului au fost inițiate cercetări pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate. În dependență de rezultate se va face încadrarea juridică a faptei și atragerea la răspundere a acestuia, anunță poliția de frontieră.

Noutăţile partenerilor

comentarii: