image
Sursa foto: dse.md

În ultimele 24 de ore focarele de vegetaţie au cuprins 218 ha de teren; Care sunt cele mai afectate raioane din țară

Pe parcursul ultimelor 24 de ore pompierii au stins 98 de focare de vegetaţie uscată. Cele mai multe incendii au fost lichidate pe suprafeţe din raioanele Ialoveni, Criuleni, Ungheni, Sângerei, Teleneşti, Taraclia, dar şi municipiul Chişinău.

La Teleneşti, Coropceni focul a cuprins peste 10 ha de teren, iar la Ialoveni, Cărbuna, pompierii au stins 18 ha de vegetaţie.

De intervenţia salvatorilor a fost nevoie şi în oraşul Taraclia, unde focul a mistuit 28 ha de iarbă uscată, iar în municipiul Chişinău incendiile de vegetaţie s-au extins în suburbiile Stăuceni, Cheltuitorul, Durleşti, Codru, dar şi orașul Vadul lui Vodă.

În acest context, pompierii îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare pentru a evita aprinderea suprafețelor. Potrivit specialiştilor în condiţii de vânt şi umiditate redusă focarele se pot extinde cu repeziciune afectând spaţii forestiere, dar şi construcţii.

Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore focarele de vegetaţie au cuprins 218 ha de teren, iar de la începutul anului 2019, peste 6500 de hectare de iarbă au fost supuse arderii.   

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: