image
Sursa foto: jurnal.md

Eșec la Adunarea Judecătorilor: A fost anulată din lipsă de cvorum; Saci cu „bani” pentru magistrați, în semn de protest

UPDATE 10:52 // Adunarea Generală a Judecătorilor a fost anulată din cauza lipsei de cvorum.

„Asta nu ne încurcă să discutăm problemele judecătorilor, mai ales în contextul presiunilor în care am fost supuși”, a propus judecătoeul Aurel Postică.

În momentul anunțului însă mai mulți judecători au părăsit sala.

UPDATE 10:10 // Ședința întârzie să înceapă. Unii activiști civici au adus pancarte pe care scrie „Jos corupția”, iar pe masa prezidiului Adunării Generale a Judecătorilor aceștia au pus mai multe bancnote.

___

Astăzi la Chișinău are loc Adunarea Generală a Judecătorilor, declarată de Consiliul Superior al Magistraturii ca fiind ilegală.

Evenimentul are loc la Casa Sindicatelor, începând cu ora 10:00. Adunarea ar urma să aleagă noii membri permanenți și membri supleanți ai CSM. Și asta după ce, Adunarea Judecătorilor din 27 septembrie ar fi decis revocarea mandatelor a șapte membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

CSM a declarat că Adunarea convocată în septembrie de un grup de judecători nu poate fi considerată deliberativă, în lipsa cvorumului necesar, iar deciziile acestea sunt lipsite de temei legal.

În ceea ce privește convocarea Adunării de astăzi, CSM a anunțat că aceasta nu are temei legal și i-a îndemnat pe judecători să nu participe.

Anterior, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități din Parlament, Sergiu Litvinenco, a declarat că scopul judecătorilor care au inițiat Adunarea a fost de a bloca activitatea justiției, luând în considerație că aceasta a fost organizată în paralel cu decizia CSM de a retrage imunitatea președintelui CSJ, Ion Druță.

AGJAGJ
AGJAGJ
AGJAGJ
AGJAGJ

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: