image
Sursa foto: jurnal.md

Partidul Șor, înregistrat la alegeri; CEC a luat decizia cu alaiul primarului de Orhei în prag // FOTO

UPDATE 14:24 // Comisia Electorală Centrală a înregistrat 51 de candidați ai Partidului Șor pentru circumscripția națională în cursa pentru scrutinul din februarie.

Decizia a fost luată cu șase voturi și o abținere.

Între timp, o armată de adepți ai primarului de Orhei, Ilan Șor, condamnat în prima instanţă la şapte ani de închisoare în dosarul fraudei bancare de la BEM, au ocupat spațiul din fața sediului CEC, în așteptarea deciziei.

Alaiul lui Șor a venit la CEC după ce săptămâna trecută Partidul Șor nu fusese înregistrat în calitate de concurent la alegerile parlamentare pe circumscripția națională.

Motivul a fost că lista candidaților nu era semnată de președintele partidului. Membrul CEC, Veaceslav Agrigoroaie, a precizat că partidul a omis neregulile semnalate, deși la ședința trecută spunea că toate actele sunt în regulă.

„A fost o abordare diferită, a fost o divergență de păreri între colegi. Eu am spus că toate actele sunt în regulă. Dar știți cum e zicala, „doi juriști, trei păreri”. Ei s-au conformat. Domnul Ilan Șor a semnat”, a spus astăzi Agrigoroaie.

Întrucât după ședința trecută, Partidul Șor a catalogat acțiunile membrilor CEC drept o nouă provocare politică, iar motivul neînregistrării drept unul nefondat, membrul CEC, Vladimir Șarban, a cerut astăzi socoteală reprezentantului formațiunii.

„Cum ați putea comenta că în declarația respectivă se spune că fost organizată o provocare politică, iar motivele inventate?” a întrebat Șarban.

„Nu pot să comentez”, a spus reprezentantul Partidului Șor. Vladimir Șarban a cerut și alte precizări, moment în care unii membri ai CEC încercau să-i sufle răspunsul.

„Știm prea bine ce se întâmplă, dar încercăm să fim avocații cuiva”, a comentat Șarban. Declarația sa l-a provocat pe Iurie Ciocan, actual membru al CEC și fost șef al instituției.

„Pentru procesul verbal, niciodată nu am făcut avocatură pentru vreun partid politic”, a spus Ciocan

„Nu la dvs. mă refeream. Am văzut colegi care încercau să mă ajute”, a explicat Șarban.

Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare în iunie 2017. În aceeași zi, acesta a fost eliberat din arest la domiciliu, aflându-se până astăzi în libertate, sub control judiciar, până la pronunțarea sentinței definitive de către Curtea de Apel Cahul.

Șor CECȘor CEC
Șor CECȘor CEC
Șor CECȘor CEC

Noutăţile partenerilor

comentarii: