image
Sursa foto: jurnal.md

Curtea de Arbitraj de la Stockholm a interzis rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului până la decizia finală

Curtea Internațională de Arbitraj de la Stockholm a interzis Republicii Moldova să efectueze acțiuni de reziliere a contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău până la decizia finală.

Curtea de la Stockholm a emis o decizie provizorie la cererea depusă de Avia Invest împotriva Republicii Moldova privind încălcarea legislației naționale și internaționale în relațiile cu concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău.

De asemenea, Curtea a interzis orice executare a notifcării de reziliere a concesiei trimise companiei Avia Invest la data de 8 iulie.

„Gestionarul aeroportului și acționarii săi salută decizia Curții Internaționale de Arbitraj de la Stockholm și informează publicul că nu au urmărit niciodată o astfel de dezvoltare a evenimentelor. Compania reiterează faptul că a fost întotdeauna și rămâne deschisă unui dialog juridic civilizat cu autoritățile privind soluționarea problemelor, dar nu va permite un dialog abuziv. Sperăm că bunul simț al autorităților de la Chişinău va contribui încontinuare la soluționarea confictului fără a fi nevoie de intervenția instanțelor internaționale”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Guvernul nu a comentat deocamdată decizia provizorie a Curții Internaționale de Arbitraj de la Stockholm.

Precizăm că, pe 10 iulie, Agenția Proprietății Publice a anunțat că a rezoluționat contractul încheiat cu Avia Invest acum șapte ani, privind concesiunea activelor aflate în gestiunea Aeroportului Internaţional Chişinău, motivul invocat fiind neexecutarea obligațiunilor contractuale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: