image
Sursa foto: privesc.eu

Deputat român: Mitingul PD, copiat de la PSD; Oamenii au fost luați cu arcanul sub amenințarea că vor pierde locul de muncă

Mitingul propagandistic al partidului condus de oligarhul Vladimir Plahotniuc a fost tras la indigo cu cel al partidului condus de Liviu Dragnea în România. Oamenii au fost aduși cu arcanul sub amenințarea că-și vor pierde locurile de muncă. Și totul pentru ca Plahotniuc să mimeze o legitimare a unui partid progund ilegitim. Astfel comentează deputatul român Matei Adrian Dobrovie mitingul de ieri al PD.

„PDM, partidul oligarhului Vladimir Plahotniuc, a organizat ieri, cu mare fast, un miting propagandistic în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău, copiat după cel al PSD-ului din Piața Victoriei. În ambele cazuri, oamenii de la miting nu au venit de bună voie, ci luați cu arcanul, aduși din țară cu autobuze, sub amenințarea că-și vor pierde locurile de muncă din instituțiile publice și cu presiuni de la primarii cumpărați de PDM. Ei sunt obligați să participe la un exercițiu de legitimare al unui partid profund ilegitim, care de la 19 deputați obținuți la alegerile din 2014 a ajuns să controleze majoritatea folosindu-se de mijloace cel puțin netransparente”, afirmă deputatul de la București.

Concluzia principală a acestui miting este că Plahotniuc și-a propus să devieze Republica Moldova de la său parcursul european în situația în care, ca și în cazul lui Dragnea, nu-i convin criticile venite de la Comisia Europeană legate de corupție, justiție și capturarea statului, spune Dobrovie.

„Cel mai nepopular politician care conduce totul în R.Moldova și partidul său caută modalități cosmetice de legitimare internă - prin astfel de mitinguri la care să-și prezinte așa-zisele realizări - și externă, prin vizita lui Erdogan. Scopul este de a ascunde realitatea că regimul de la Chișinău este respins de cetățeni într-o proporție covârșitoare și nefrecventabil pentru europeni și americani, dovadă și sistarea finanțărilor pe fondul invalidării alegerilor de la Chișinău și al derivei anti-democratice. Ce nu înțeleg politicienii avizi de putere precum Plahotniuc și Dragnea e că astfel de mitinguri artificial aranjate nu le vor aduce legitimare sau simpatie. Din contră! Mitingurile forțate le arată de fapt vulnerabilitățile. Sper că după alegerile parlamentare din februarie 2019 RM va reveni pe drumul corect, european și reformator, prin victoria forțelor anti-oligarhice și cu adevărat pro-europene”, a punctat Matei Adrian Dobrovie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: