image
Sursa foto: Privesc.eu

Fake News de la Vladimir Cebotari: Cum cele 77 de școli închise de PD au ajuns la 7 // VIDEO

Minte de îngheață apele. Vicepreședintele PD, Vladimir Cebotari, operează cu date false atunci atunci când vorbește despre numărul școlilor închise în timpul guvernării PD. „Au fost închise doar șapte instituții de învățământ”, a declarat Cebotari în timpul dezbaterilor electorale de la Pro TV. Asta în timp ce datele statistice oficiale spun cu totul altceva.

La dezbaterile electorale de aseară a participat și candidatul blocului ACUM Platforma DA și PAS în circumscripția națională, Igor Grosu.

„Sunteți ipocriți și spuneți minciuni, de asta nu aveți nevoie de cetățeni care să aibă educație bună, dar aveți nevoie de oameni pe care să-i manipulați. Școli de care doamna Babuc le-a deschis anul trecut cu 5 - 6 elevi... acestea nu sunt școli. Sunt instituții goale. Aș vrea ca liderii PD să-și trimită odraslele anume la aceste școli, dar nu la cele private”, a menționat Igor Grosu.

„N-au fost închise decât șapte instituții de învățământ în perioada în care PD a preluat mandatul la Ministerul Educației și asta a fost ca o rutină foarte rapidă”, a fost replica lui Vladimir Cebotari care candidează pe circumscripția națională pe lista PD.

„Minciuni. Noi operăm cu datele statistice pe care tot PD le publică. Ei pur și simplu nu reușesc să le măsluiască”, a insistat Igor Grosu.

În timpul dezbaterilor, Vladimir Cebotari a arătat o diagramă publicată de PAS, care se bazează pe datele Biroului Național de Statistică. Potrivit acestora, în timpul guvernării PD au fost închise 77 de instituții de învățământ. Chiar și așa, Cebotari acuză opoziția că minte.

„Uitați-vă cu câtă nerușinare mint. Se vede foarte bine cum, chiar și pe timpul mandatului Maiei Sandu, curba merge în jos, au manipulat cifrele în perioada PD, dar această curbă a rămas constantă. Au schimba cifra, dar nu au spus minciuna până la capăt și să schimbe și curba”, a spus Cebotari.

Intenționat sau din neatenție, vicepreședintele PD comentează greșit diagrama realizată de PAS. Or, linia curbă care l-a deranjat nu se referă la numărul școlilor, ci la numărul de elevi.

diagramă școli închisediagramă școli închise

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: