image
Sursa foto: jurnal.md

Procurorul care a gestionat în ultimii ani mai multe dosare de rezonanță și l-a reținut pe Filat, eliberat din funcție

Vitalie Galeru, procurorul care a gestionat în ultimii ani mai multe dosare de rezonanță, printre care cel al coruperii deputaților și dosarul pe numele fostului prim-viceprocuror Andrei Pântea, el fiind și cel care l-a reținut în octombrie 2015 pe fostul premier Vlad Filat, a fost demis de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).

Potrivit unei hotărâri emise la 3 iulie de către CSP, a fost admisă contestația Inspecției procurorilor și a fost casată hotărârea Colegiului de disciplină și etică, adoptată în privinţa procurorului Vitalie Galeru, cu adoptarea unei hotărâri noi. Astfel, procurorul Vitalie Galeru a fost recunoscut vinovat de comiterea abaterii disciplinare prevăzute de art.38 lit.a) din Legea cu privire la Procuratură și a aplica în privința acestuia sancțiunea disciplinară – mustrare.

De asemenea, Vitalie Galeru a fost recunoscut vinovat de comiterea abaterii disciplinare prevăzute de art.38 lit.e) din Legea cu privire la Procuratură și a aplica în privința acestuia sancțiunea disciplinară – eliberare din funcția de procuror, scrie zdg.md.

Astfel, a fost stabilit definitiv în privința procurorului Vitalie Galeru pentru concurs de abateri disciplinare, prin absorbția sancțiunii disciplinare mai ușoare de sancțiunea disciplinară mai gravă, sancțiunea disciplinară – eliberare din funcția de procuror.

Vitalie Galeru a fost angajat în Procuratură la 26 aprilie 2011, în calitate de procuror în Procuratura municipiului Chişinău, iar din 21 octombrie 2013 este procuror în Procuratura Anticorupţie.  

Noutăţile partenerilor

comentarii: