image
Sursa foto: jurnal.md

Năstase îl dă în judecată pe Dodon după ce șeful statului l-a acuzat că ar fi încercat să preia schemele fostului regim

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, îl va acționa în judecată pe șeful statului. Anunțul a fost făcut în această dimineață, după ce aseară Igor Dodon a declarat, în cadrul unei emisiuni, că Andrei Năstase ar fi încercat să preia scheme de contrabandă implementate de regimul Plahotniuc.

„Consultat de strategi electorali de sorginte kgb-istă, Dodon lansează în mod criminal în spațiul public calomnii și falsuri, atât cu scopul de a mă denigra, cât și pentru a anihila mediatic ecourile demersurilor mele de anchetare penală a acestuia pentru trădare de patrie și pentru finanțarea rusească a partidului său cu milioane de dolari și a solicitării mele legale de anulare a ordonanței din 8 iulie 2019 emisă de procuratura de buzunar a lui Plahotniuc ca parte componentă a înțelegerii dintre Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc, ca ambii să evite răspunderea penală binemeritată și să li se claseze cauzele penale pornite în privința faptelor lor infracționale”, afirmă Năstase.

„Manipularea prin minciună și subterfugii penibile nu mai pot fi tolerate, așa cum au fost tolerate până acum. Fake news-urile, minciunile și atacurile la persoană nu mai pot rămâne în afara consecințelor legale. De aceea, așa cum am avertizat public anterior că vor fi dați în judecată toți, dar absolut toți cei care vor mai lansa vreodată falsuri și calomnii la adresa mea și a colegilor mei, îl voi acționa în judecată și pe numitul Dodon Igor, al cărui ADN politic e plin de minciună și trădare”, spune Andrei Năstase, într-o postare pe pagina sa de facebook.

Asta după ce aseară, la TV8, Dodon a declarat că Andrei Năstase ar fi încercat să preia schemele lui Plahotniuc. „Despre asta știe jumătate de oraș și oamenii de afaceri cu care el a comunicat direct și alții. Ar fi și video în care el lua bani. Eu nu am văzut, dar mi-au povestit. Poate sunt. I-am spus despre asta personal Maiei Sandu că sunt probleme, că sunt semnale ce se întâmplă la MAI, în contrabandă. I-am spus să fie atentă. Știu despre asta și ambasadorii. Nu eu i-am informat. Năstase este cea mai mare dezamăgire a partenerilor noștri din Vest. Ei au înțeles când a ajuns la putere și și-a arătat adevărata fața”, a declarat Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: