image
Sursa foto: politia.md

VIDEO: Vindeau droguri prin Telegram: Mai mulți bărbați, deconspirați

Oamenii legii au documentat activitatea unui grup infracțional organizat, suspectat de punerea în circuit a substanțelor narcotice.

Destructurarea grupului vine ca urmare a acțiunilor procesuale inclusiv urmărire vizuală, interceptare a convorbirilor, achiziţii de control, investigații sub acoperire, desfășurate mai bine de trei luni, timp în care au fost identificate persoanele implicate şi locurile de depozitare a drogurilor.

În rezultatul investigațiilor au fost identificați și stabiliți șase figuranți cu vârste cuprinse între 27 și 38 de ani, locuitori ai municipiului Chișinău, dar și din raioanele Anenii Noi și Râșcani, toți fiind anterior judecați pentru diverse infracțiuni.

Organizatorii au creat o schemă prin care gestionau o rețea de comercializare a drogurilor prin intermediul aplicației ”Telegram”, având câțiva membri, rolul cărora consta în transportarea și plasarea acestora în ascunzișuri.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile persoanelor documentate, oamenii legii au depistat și ridicat droguri de tip PVP, „Subutex” și marijuana, dar și cartele SIM și telefoane mobile folosite în activitatea ilegală. Valoarea drogurilor depistate se estimează la peste 80 000 de lei.

Totodată, în timpul perchezițiilor efectuate în domiciliul unuia dintre figuranți a fost depistată o persoană anunțată în căutare în anul 2019. Acesta era căutat de polițiștii Inspectoratului de poliție Centru pentru infracțiunea prevăzută la art. 175 din Codul Penal „Amenințarea sau violența săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere sau a unei persoane care își îndeplinește datoria obștească”.

Până la această etapă, două persoane au fost plasate în arest preventiv, iar trei sunt cercetate în libertate. Unul dintre membrii grupului urmează a fi anunțat în căutare fiind stabilit faptul că s-ar afla peste hotarele Republicii Moldova.

Ofițerii de investigații continuă acțiunile procesuale pentru stabilirea întregii activități infracționale a suspecților și depistarea eventualilor complici pe care aceștia i-ar fi avut.

Conform legii penale, persoanele vinovate de circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare riscă până la 15 ani de închisoare.

Pe întreg parcursul procesului penal, bănuiții, învinuiții, beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: