image
Sursa foto: PAS

A fost constituită Liga Aleșilor Locali ai PAS; Maia Sandu: Știm de presiunile asupra primarilor de altă culoare politică

Astăzi a avut loc Congresul I al Ligii PAS Aleși Locali. Cei peste o mie de aleși locali, membri ai Ligii, vor fi reprezentați de 36 de membri ai Consiliului Politic Național al Ligii, care au fost votați astăzi.

La Congresul de constituire a Ligii Aleșilor Locali PAS au participat peste 700 de persoane: lideri, primari, consilieri raionali și locali, dar și oaspeți din România.

„Dragi aleși locali, știm cu toții că nu este ușor. Știm că activați în condiții vitrege. Știm despre lipsa unei politici coerente în raport cu Administrația Publică Locală a actualei guvernări. Știm despre presiunile care iarăși se fac pe primarii care sunt de altă culoare politică decât cea a guvernării, știm despre fondurile care v-au fost luate la sfârșit de an și nu au mai fost întoarse, știm despre faptul că actualul guvern vrea să decidă în locul dumneavoastră ce drum trebuie reparat și ce stradă trebuie iluminată. Și toate astea sunt iarăși îndreptate doar spre a promova o singură persoană la putere, adică de a promova o nouă dictatură. Echipa noastră vine cu o alta abordare, corectă, democratică și aproape de cetățeni. Noi pornim de la necesitățile oamenilor și de la încrederea acestora în APL”, s-a adresat celor prezenți președinta PAS, Maia Sandu.

În acest context, Maia Sandu a subliniat eforturie depuse de PAS, care a reușit să convingă partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova să aloce resurse direct actorilor locali, pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare a comunităților.

„Deja în acest an sperăm să putem accesa resurse din programul Uniunii Europene – Satul European. Contăm foarte mult pe programe de sprijin din partea României și altor țări europene, după modelul Satului European, sau direct prin înfrățiri între localități. Mizăm mult pe marea familie europeană a Partidului Popular European, membrii ai căreia suntem și pe programele care vor fi lansate cât de curând, incepând cu anul 2021. (…)

Ulterior, a fost votat Consiliul Politic Național al Ligii PAS Aleși Locali, formată din 36 de membri, candidaturile cărora au fost propuse de organizațiile teritoriale ale formațiunii.

Potrivit formațiunii, Liga a fost creată reieșind din importanța rolului autorităților publice locale în oferirea serviciilor publice de calitate pentru toți cetățeni și se va axa pe promovarea pe plan national a 7 principii de funcționare a APL-urilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: