Mai multe canale de televiziune au difuzat imagini frapante capturate de o cameră de supraveghere din apropiere. Se poate vedea cum avionul cade în picaj în spatele unui hangar, apoi explodează, scrie Digi24.

„Confirmăm că nouă persoane se aflau la bord - cinci membri ai echipajului şi patru pasageri”, a indicat un purtător de cuvânt al Gărzii Naţionale din Porto Rico, comandantul Paul Dahlen, precizând că toţi erau membri ai Gărzii naţionale din Porto Rico.

El nu a confirmat dacă toţi au murit, întrucât imaginile de la locul prăbuşirii aparatului de zbor, un morman de cenuşă, „vorbesc de la sine”.

Alte imagini filmate arată avionul transformat în cenuşă, cu excepţia ampenajului.

Aparatul, un avion cargo de tipul C-130 Hercules, care aparţinea Gărzii Naţionale din Porto Rico, s-a prăbuşit în jurul orei locale 11:30 (15:30 GMT) la puţin timp după decolare în apropiere de aeroportul internaţional Savannah Hilton Head.

Un prim bilanţ furnizat de US Air Force consemna cinci persoane la bord, un echipaj normal pentru acest aparat de transport folosit pe scară largă de armata americană peste tot în lume.

Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat condoleanţele. „Vă rog să vă alăturaţi gândurilor şi rugăciunilor mele pentru victime, pentru familiile lor, pentru bărbaţii şi femeile extraordinare din Garda Naţională”, a scris el într-un mesaj postat pe Twitter.

Senatorul republican John McCain a îndemnat şi el la „rugăciune pentru familiile bravilor membri ai Gărzii Naţionale”, unitatea de rezervişti a armatei americane.

Comandantul Dahlen a precizat că avionul avea o vechime de peste 50 de ani şi că tocmai fusese supus unei revizii la Savannah.