image
Sursa foto: jurnal.md

Datoria Moldovagaz față de Gazprom va fi supusă unui audit independent; APP, responsabilă de desfășurarea lui

Guvernul a decis efectuarea auditului independent al datoriei S.A. Moldovagaz față de S.A. Gazprom și compania Factoring-Finance pentru gazele livrate consumatorilor de pe malul drept al Nistrului.

Executivul a delegat Agenției Proprietății Publice sarcina de achiziționare a serviciului de audit independent, pentru auditarea datoriei Moldovagaz către Gazprom. APP va crea un grup de lucru format din reprezentanți ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, ai Ministerului Justiției și ai Ministerului Finanțelor, pentru organizarea procedurii de achiziție.

Moldovagaz are o datorie istorică față de Gazprom pentru gaze livrate consumatorilor din Moldova. Guvernul, în calitate de deținător a 35,33% din numărul total de acțiuni ale Moldovagaz, consideră necesară efectuarea unui audit, în vederea verificării corespunderii datoriei față de furnizorii externi cu situația reală.

Implementarea proiectului va fi asigurată din mijloacele prevăzute în fondul de rezervă al Guvernului.

Amintim că în cadrul negocierilor dintre „Moldovagaz” și „Gazprom” s-a constatat că „Moldovagaz” a acumulat o datorie istorică de peste 700 milioane de dolari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: