image
Sursa foto: libertatea.ro

Parcul din jurul Turnului Eiffel a fost transformat într-un graffiti uriaș

Un graffiti uriaș realizat de-a lungul parcului Champ de Mars din fața Turnului Eiffel din Paris a fost inaugurată sâmbătă. Lucrarea a fost realizată de artistul francez Saype și este făcută cu culori biodegradabile.

Fresca pictată prin pulverizare se întinde pe mai mult de 600m de-a lungul parcului Champ de Mars din capitala franceză și se vede cel mai bine din vârful turnului, scrie BBC News.

Desenul este opera artistului francez Saype, pe numele său real Guillaume Legros, specializat în picturi mari biodegradabile. Lucrările sale au apărut pe munți și în parcuri din întreaga lume și au ținut câteva zile, înainte ca culoarea să fie absorbită în sol.

Ultima sa lucrare – Dincolo de ziduri – prezintă o serie de mâini interconectate și este un tribut adus fundației SOS Méditerranée, un ONG care luptă pentru salvarea imigranților rătăciți pe Mediterană în încercarea de a ajunge în Europa.

Pictura va fi inaugurată sâmbătă într-o ceremonie la care participă primarul Parisului, Anne Hidalgo. Acesta marchează începutul unui proiect de trei ani pe parcursul cărora Saype își va expune lucrările în 20 de mari orașe din întreaga lume. Printre acestea vor fi Londra, Berlin, Nairobi sau Buenos Aires.

Noutăţile partenerilor

comentarii: