image
Sursa foto: Getty Images

Prima victorie a niponilor la Mondial după 8 ani

Selecţionata Columbiei a fost învinsă neaşteptat de reprezentativa Japoniei, cu scorul de 2-1 (1-1), marţi, pe Mordovia Arena din Saransk, în Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia.

Niponii s-au impus prin golurile marcate de Shinji Kagawa (6 - penalty) şi Yuya Osako (73), în condiţiile în care sud-americanii au evoluat practic tot meciul în zece oameni. Golul echipei antrenate de Jose Pekerman a fost înscris de Juan Quintero (39), scrie digisport.ro.

Meciul a început cu o lovitură de teatru, Carlos Sanchez fiind eliminat pentru henţ în careu, la şutul lui Kagawa, după ce Ospina respinsese şutul lui Osako. Kagawa a transformat penalty-ul acordat (6) şi ''Samuraii albaştri'' erau la conducere.

Sud-americanii au avut şi în acest condiţii o ocazie de gol prin Falcao (12), dar portarul a prins mingea trimisă de ''El Tigre''.

Columbienii au acuzat în continuare şocul şi au fost aproape să încaseze iar gol, însă Inui (15) şi Osako (32) au reluat complet greşit din poziţii ideale.

''Los Cafeteros'' au echilibrat jocul şi au avut o posesie prelungită, iar în min. 34 Falcao a ajung cu greu la o centrare a lui Quintero.

Columbia a egalat neaşteptat, dintr-o lovitură liberă, prin Quintero (39), care l-a surprins pe portarul Kawashima cu un şut pe jos.

După pauză, deşi era de aşteptat ca sud-americanii să forţeze un gol al victoriei, niponii au fost mult mai periculoşi.

Osako (54), scăpat din marcaj, a tras la colţul scurt, dar Ospina a apărat. Portarul lui Arsenal s-a opus şi la şutul lui Inui (57), apoi a intervenit la mingea expediată de Sakai (72). Ospina nu a mai avut ce face în min. 73, când Osako a marcat cu capul, după un corner.

Columbienii au apelat la James Rodriguez, care a resimţit o stare de oboseală în ultimele zile, s-au aruncat în atac, dar vedeta lui Bayern Munchen a fost blocată în momentul şutului (78). Echipa lui Pekerman a dezamăgit complet, evoluând haotic, fără nicio idee, cu foarte multe erori.

James Rodriguez a fost golgheterul Cupei Mondiale din 2014, ediţie la care Columbia învingea Japonia cu 4-1 în faza grupelor (James a marcat un gol). În Brazilia, echipa columbiană a reuşit cea mai bună performanţă a sa la un turneu final, atingerea sferturilor de finală.

Radamel Falcao a ratat Cupa Mondială din 2014 din cauza unei accidentări la ligamente, iar meciul cu Japonia a fost debutul pentru el la o Cupa Mondială.

De remarcat că până la meciul de marţi niciodată o echipă asiatică nu a învins una sud-americană la Cupa Mondială, în 17 confruntări (trei egaluri).

Japonia nu avea nicio victorie în ultimele sale patru meciuri la Cupa Mondială, dar nu a avut niciodată cinci partide la rând fără victorie. Precedentul lor succes data de la CM 2010, 3-1 cu Danemarca.

În celălalt meci al grupei se vor înfrunta Polonia şi Senegal.

Următoarele meciuri din grupă vor avea loc duminică 24 iunie, Japonia - Senegal, la Ekaterinburg (Ekaterinburg Arena), şi Polonia - Columbia, la Kazan (Kazan Arena).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: