image
Sursa foto: dse.md

Ploile puternice din ultimele zile au afectat mai multe localităţi: Au fost inundate gospodării şi drumuri

Din cauza ploilor puternice, mai multe localităţi din ţară au fost afectate. Astfel, au fost inundate mai multe gospodări, precum şi accesul spre câteva localităţi a fost blocat. În aceste condiţii salvatorii au intervenit de urgenţă.

Salvatorii și pompierii au fost alertați pentru intervenție în localitățile Tocuz și Ucrainca, raionul Căușeni, unde precipitațiile au făcut mai multe prejudicii. În localitatea Ucrainca ploaia a distrus patru poduri, inclusiv unul care face legătura între localitate și satul Tocuz.

Ieri, salvatorii în comun cu angajații SA Drumuri Căușeni au reușit restabilirea accesului către localitate.

Mai mult, pe parcursul a 24 de ore, a fost monitorizată situația bazinelor acvatice care au înregistrat o creștere majoră a nivelului apei pe parcursul precipitațiilor.

Potrivit datelor IGSU, în această dimineaţă, nivelul apei în bazinul acvatic din prejma localităților Tocuz și Ucrainca a înregistrat o descreștere semnificativă, fiind redus pericolul inundațiilor. Situația este strict monitorizată.

De intervenția pompierilor a fost nevoie și în localități din raionul Florești și Ungheni, unde apa a intrat în câteva gospodării. Salvatorii au pompat apa dintr-o ogradă din localitatea Nicolaevca, raionul Florești, și dintr-o gospodărie de pe strada Mihai Viteazul din orașul Ungheni.

Comisiile pentru situații excepționale teritoriale lucrează în teritoriu pentru estimarea prejudiciilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: