image
Sursa foto: jurnal.md

Executor judecătoresc reținut pentru abuz de serviciu

Un executor judecătoresc, bănuit de abuz de serviciu şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, a fost reţinut.

„Printr-o hotărâre de judecată, petiţionara a fost obligată să-i răspundă unei persoane la o cerere prealabilă şi să-i achite un prejudiciu moral de 300 de lei. În continuare, executorul judecătoresc care a fost autorizat de a efectua executarea silită a documentelor executorii, folosind intenţionat situaţia de serviciul, după ce a inclus taxele în borderoul de calcul al cheltuielilor, şi-a mai indicat, în mod ilegal, un onorariu majorat cu peste 6000 de lei”, se arată într-un comunicat.

Ulterior, femeia s-a adresat în instanţă, contestând acţiunile abuzive ale acestuia. Între timp, executorul judecătoresc a emis o nouă încheiere prin care obligă repetat femeia să execute documentul executoriu, chiar dacă fusese anunţat despre contestaţie.

„Urmare a acţiunilor tendenţios abuzive ale executorului judecătoresc, pentru a evita şi alte măsuri care i-ar periclita viaţa cotidiană, debitorul a fost determinată să achite totuşi suma de 1611 de lei ceea ce constituie taxele de executare silită, iar prin acţiunile abuzive ale executorului judecătoresc, acesteia i-a fost cauzat un prejudiciu în valoare totală de peste 63000 de lei”, mai spun procurorii.

Pentru aceste infracţiuni, acesta riscă până la 15 ani de închisoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: