image
Sursa foto: Getty Images

Prima decizie luată de Croaţia după episodul Glorie Ucrainei: Pe cine au exclus din delegaţie

Ognjen Vukojevici, analist în lotul croat, a fost exclus din delegaţie, după ce a dedicat Ucrainei victoria Croaţiei din sferturile de finală ale Cupei Mondiale contra Rusiei.

Decizia federaţiei croate este urmare a unui filmuleţ publicat de fostul internaţional în care dedica victoria Ucraine, mesaj perceput ca o provocare în Rusia.

El apărea alături de fundaşul croat Domagoj Vida, care spunea: “Glorie Ucrainei!”, după victoria din meciul de sâmbătă cu Rusia, şi care a primit un avertisment din partea FIFA.

"Federaţia croată cere scuze publicului rus pentru acţiunile unui membru al delegaţiei. Ognjen Vukojevic şi Domagoj Vida îşi cer scuze pentru declaraţiile lor, care nu s-au dorit a avea conotaţii politice, dar care au dus la diverse interpretări", a anunţat forul croat.

În filmuleţul apărut pe reţelele de socializare după victoria Croaţiei în partida din sferturile CM cu Rusia, Vida poate fi văzut alături de fostul internaţional Ognjen Vukojevici. Actualul fotbalist spune: “Glorie Ucrainei!”, iar Vukojevici adaugă: “Această victorie este pentru Dinamo şi Ucraina. Hai Croaţia!”.

Domagoj Vida a declarat, pentru site-ul sports.ru, că a fost vorba de o glumă. “Ador poporul rus. A fost doar o glumă”, a afirmat el.

“Glorie Ucrainei!” este un slogan al revoluţiei proeuropene care a dus la destituirea preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici în 2014 (perioadă în care Vida şi Vukojevici jucau la Dinamo Kiev) şi la o criză în relaţiile dintre cele două ţări vecine. Kremlinul a oficializat ulterior anexarea Crimeei. Luptele dintre forţele ucrainene şi cele proruse s-au soldat cu peste 10.000 de morţi.

Reprezentativa Croaţiei a învins, sâmbătă seară, la Soci, naţionala Rusiei, cu scorul de 6-5 în urma loviturilor de departajare, şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale.

În semifinale, Croaţia va întâlni Anglia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: