image
Sursa foto: FaceApp

La ce riscuri te-ai expus când ai folosit FaceApp, aplicația care te face bătrân

Dacă și pe tine te-a împins curiozitatea să folosești FaceApp ca să vezi cum vei arăta la bătrânețe, poate n-a fost cea mai înțeleaptă decizie.

În ultimele zile, rețelele sociale au fost pline de fotografii în care utilizatorii au împărtășit cu prietenii lor cum arată cu păr alb și riduri. Acestea au fost realizate cu ajutorul FaceApp, o aplicație care scanează fețele pentru a le face să pară mai tinere, mai bătrâne sau să pară că aparțin sexului opus. Totul pare distractiv, asta până afli detaliile din spatele aplicației.

FaceApp e un produs rusesc cu mari semne de întrebare

Aplicația a fost creată în Rusia și folosește o formă de inteligență artificială pentru a modifica fețele din orice fotografie pe care le menține, în același timp, fotorealiste. Aceasta este descrierea pe care Yaroslav Goncharov o oferă aplicației. Totuși, aceasta ar fi mai mult decât atât, dacă e să iei în considerare securitatea datelor personale.

Pe scurt, aplicația ar avea acces la mult mai multe informații despre tine decât ai crede. Nu e foarte clar ce se întâmplă cu datele tale, dar cert e că politica de confidențialitate a aplicației nu e tocmai de partea ta. Astfel, odată ce bifezi că ești de acord cu aceasta, creatorii aplicației FaceApp pot face cam orice cu datele tale.

Aplicația care te îmbătrânește e amuzantă. Până o să scape de sub control

Aplicația FaceApp ar putea folosi fotografiile cu tine în scop comercial, pentru a-și antrena propriile sisteme de recunoaștere facială. De asemenea, informațiile despre tine ar putea ajunge și la terți. Dacă ai folosit FaceApp, i-ai dat și permisiunea să vândă oricui datele pe care le are despre tine.

Experții în securitate cibernetică avertizează despre pericolele de care suntem ceva mai puțin conștienți în lumea digitală. Astfel, ar fi bine să-ți protejezi imaginile cu tine în același mod în care o faci când vine vorba de alte informații despre tine, cum ar fi data de naștere sau codul numeric personal.

sursa: playtech.ro

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: